Skip to main content
# Téma
2022.10.24.
Kövessen minket!

26 év után újra Disznóklub

Prof. Wekerle László 1996-ban egyidőben indította el az A Sertés szaklapot és a Disznóklubot. Kis csapatának a célja az volt, hogy folyamatosan hasznos szakmai ismeretekkel lássák el a sertéstartókat. Mindkét projekt nagy sikert aratott. Az A Sertés szaklapot azóta is kiadják, az utóbbi időben már online. A Disznóklub az első 10 évben többszáz rendezvényt tartott, mindig nagy sikerrel. 2006 után – párhuzamosan a sertéslétszám csökkenésével – lanyhult az érdeklődés, így végül abba is hagyták a szervezést. Mintegy másfél éve hozták létre a disznoklub.hu weblapjukat, nem sokkal ezután a disznoklub.hu facebook-csoportot, melynek rövid idő után már több mint 500 tagja van.

Gyakorlatias megfontolásból két ilyen rendezvényt tartottak, Nádudvaron október 12-én és Keszthelyen október 19-én. A rendezvényeken a telepi menedzsment, a banki háttér, a húsipar szerepeltek a kiemelt témák között. A korábbi Disznóklubokat nagy számban támogatták szponzorok, akik kiállítási lehetőséget kaptak, ezen kívül lehetőségük nyílt a személyes találkozásra a sertéstartókkal. Így volt ez most is. Az Agrofeed mindkét helyszínen jelen volt, sőt Berczi Edit termékfejlesztő mérnök kollégánk előadásával emelte a konferencia fényét.

A program mellett az elmúlt években a szakmai kiadványokat támogató cégeket egy nagyon szép egyedi műalkotással jutalmazták a szervezők.