# Téma
2022.05.30.
Kövessen minket!

Baromfi Világnapon jártunk

Május 10-e a baromfis szakma hivatalos ünnepe, a Baromfi Világnap. A nemzetközi szintű világnap bevezetését a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezte. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában. A BTT a Baromfi Világnap idei ünnepi szakmai eseményét május 13-án a budapesti Vajdahunyad várában rendezték meg.

Az Agrofeed ebben az évben is kiemelt támogatója volt a rendezvénynek, ahol több mint 150-en képviselték a szakmát.

A világnap célja, hogy fókuszba állítsa a baromfiágazat résztvevőit, akik rendkívül fontos szerepet töltenek be a világ élelmiszerellátásában. A Föld népességének növekedése több szempontból is óriási kihívást jelent a mai generációnak, de az elkövetkező nemzedékeknek is. A jelen és a jövő mezőgazdaságának és élelmiszer-termelésének – így a baromfitermelésnek is – óriási a felelőssége abban, hogy a 2050-re prognosztizált 9 milliárdnyi ember élelmiszerigényét a lehető legteljesebben kielégítse és ne a meglévő éhező és alultáplált népesség létszámát gyarapítsa.

A baromfiágazat képes lesz a kihívások teljesítésére. Ezt bizonyítja, hogy a világ baromfihús-termelése az utóbbi évtizedekben az egyik legdinamikusabb növekedést produkálta az állati termékek közül, és az ágazat húsfogyasztásban betöltött szerepe és aránya egyre inkább növekszik.

Az Agrofeed Klub tudást kínál minden gazdának!


Agrofeed

© Agrofeed Kft. Minden jog fenntartva.